Captain Goodlife

Met Captain Goodlife naar de blauwe kamer op curacao

Blog

Beleef een fantastische vakantie op Curacao.
Mensen die hun vakantie op Curacao doorbrengen komen vaak met de meest fantastische verhalen thuis. Het weer is er geweldig, de stranden prachtig en de bewoners zijn gastvrij en vrolijk. Daarbovenop barst het eiland van de cultuur en kan er volop genoten worden van de talloze feestjes.

Cultuur in overvloed

Veel culturen hebben een rol gespeeld in de ontwikkeling van het eiland. Natuurlijk hebben de Nederlanders er een rol gespeeld, maar er zijn onder andere ook Spaanse en Hindoestaanse invloeden. Natuurlijk zijn er ook nog sporen te vinden van de oorspronkelijke bewoners van het eiland, de Arawak Indianen.

In de Grotten van Hato zijn muurtekeningen en andere sporen van deze oude cultuur te vinden. Bovendien zijn er in de grotten enorme stalagmieten en stalactieten te bewonderen. Deze ontstaan langzaam over duizenden jaren in druipsteengrotten door het druppelen van water met calciet. In de Grotten van Hato zijn daarbovenop ondergrondse poelen en meren te vinden die tot de verbeelding spreken.

De hoofdstad van Curacao is Willemstad en ook daar barst het van de cultuur. De twee wijken die verbonden worden door de beroemde Pontjesbrug hebben allebei een volslagen eigen uitstraling.

Geniet van het Caribische klimaat

Naast cultuur staat het Caribisch gebied met name bekend om het fantastische klimaat. Hier kun je als toerist volop van genieten, zeker als je aan het koude Nederland gewend bent. De stranden zijn er prachtig en worden goed onderhouden. Er zijn bovendien genoeg faciliteiten en activiteiten op het strand om je weken te vermaken.

Geniet van een lekkere cocktail of probeer exotisch eten. Genieten van het leven onder water kan uiteraard ook door te duiken en te snorkelen. De lokale bevolking is open en er worden dagelijks feesten gehouden waar iedereen welkom is. Een vakantie op Curacao staat bol van variatie en avontuur.