Captain Goodlife

Met Captain Goodlife naar de blauwe kamer op curacao

Vliegtickets

Op vakantie naar Curacao:

Voordelige vliegtickets naar Curacao voor een geslaagde vakantie kun je hier online vinden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op vakantie naar Curacao te gaan. Dit is niet alleen om het mooie weer maar ook om de bezienswaardigheden.

Vliegtickets-Curacao

De Caribische zee zorgt voor mooie aangezichten en talloze activiteiten.
Toeristen komen maar wat graag naar Curacao om lekker op het strand te liggen of om het leven onder het water te bewonderen. Willemstad is een unieke en kleurrijke stad waar je van alles kan doen. De vele culturen die van invloed zijn geweest in het ontstaan en de ontwikkeling van de stad hebben allemaal duidelijk hun sporen nagelaten.

Het historische Punda

Willemstad is onderverdeeld in twee wijken. De wijk Punda is bekend om het mooie historische centrum. Hier kun je als toerist Fort Amsterdam bezoeken, een belangrijk gebouw voor de West-Indische Compagnie en tegenwoordig het onderkomen van de regering van Curacao.
De handelskade en de Sint Annabaai zijn ook zeker een bezoek waard. Je ziet hier huizen in Nederlandse stijl maar dan in uiteenlopende en felle kleuren.

Via de Pontjesbrug naar Otrobanda

Otrobanda is de andere stadswijk van Willemstad en deze ligt aan de andere kant van het water. Hier kun je vanaf Punda komen door de mooie en unieke Pontjesbrug, die eigenlijk de Koningin Emmabrug heet, over te lopen.
Dit is een 168 meter lange draaibrug die om de zoveel tijd open gaat om de talloze boten door te laten. Het is de enige houten draaibrug van de wereld die op pontons drijft. Aangekomen op Otrobanda kun je het Kura Hulande Museum bezoeken. Daar kom je alles te weten over de geschiedenis van Curacao en Willemstad.
Ook de beste winkelstraten zijn te vinden op Otrobranda, met Mall & Rif fort is echt populair onder fanatieke shoppers. Er is voor iedereen wel iets te doen op Curacao en dat maakt op een vakantie naar Curacao zo leuk en bijzonder.